Pályázat

Komplex beruházás megvalósítása a KV Kft. betongyártási tevékenységének kapacitásbővítése érdekében

GINOP

A KV Kft. 1991-ben alakult, központja Berentén található, ahol beton és vasbeton elemek gyártásával foglalkozik. Fő termékei zsalukövek, járdalapok, útszegélykövek, VB csapadékvíz elvezető mederelemek és fedlapok, VB kábelcsatornák és fedlapok, VB szerelvény aknák. A társaság különös figyelmet fordít arra, hogy mindig a legkorszerűbb technológiát képviselő, legmodernebb felszereltségű gépparkkal álljon a vevői rendelkezésére.

A célok elérése érdekében berentei székhelyén kapacitásbővítő beruházást valósított meg, melynek köszönhetően képes kielégíteni partnerei növekvő igényeit és hatékonyabb termelést tud megvalósítani. A közel 847,55 millió forint összköltségű beruházást 423,76 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósította meg a társaság.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében fejlesztésre került a gyártástechnológia, továbbá megvalósult a gépek működtetéséhez szükséges építési beruházás. A projekt keretében beszerzett gépek a társaság gyártókapacitásának bővítését, a megmunkálás minőségének javulását szolgálják, mellyel még magasabb szintű, versenyképesebb termékeket képes előállítani.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés eredményeként a KV Kft. szélesítette termékkörét, kapacitását megnövelte, magasabb minőségű termékeket tud előállítani, mellyel versenyképesebbé vált mind a hazai, mind a nemzetközi piacon.

A pályázat adatai:

  • a kedvezményezett neve: KV Kft.
  • a projekt címe: Komplex beruházás megvalósítása a KV Kft. betongyártási tevékenységének kapacitásbővítése érdekében
  • a szerződött támogatás összege: 423 775 408 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt befejezési dátuma: 2017. március 31.
  • a projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00542