Negyedéves jelentés és stratégiai célok

Átláthatóság és pénzügyi stratégia

A KV Cégcsoport büszkén jelenti be első negyedéves jelentését, amely átfogó képet nyújt a vállalat Bitcoin stratégiájáról. A cégcsoport jelenlegi összesített tartaléka 20,5 millió szatosi (0,205 BTC), amelyet szállodai elfogadások és stratégiai vásárlások révén alakítottunk ki. Az átláthatóság érdekében mostantól minden negyedév végén közzétesszük Bitcoin készletünk változásait.

Miért döntöttünk így?

A KV Cégcsoport számára a Bitcoin a legértékesebb, legkeményebb vagyontárgy, amely tartalékainkat védi az inflációtól és az értékvesztéstől. Ezen stratégiai meggondolás alapján döntöttünk úgy, hogy árbevételünk 1%-át évente Bitcoin-ba konvertáljuk. A gyakorlat nem jelent számunkra jelentős kiadást, ugyanakkor hosszú távon nagy növekedési potenciált biztosít. Tíz éven át évente egy százalékot teszünk félre, és azt várjuk, hogy a tizedik év végére a tartalékok értéke a mostani szinthez képest tízszeresére nő, így egy teljes évnyi árbevételnek megfelelő likviditást érhetünk el, amit fejlesztési és innovációs célokra fordíthatunk.

Nem spekuláció, hanem praktikus eszköz

A cég számára a Bitcoin megtakarítás nem spekulatív befektetési eszköz, hanem egy stabil, hosszú távú vagyon, amely a vállalatok pénzügyi rugalmasságát erősíti. Úgy véljük, hogy a kis- és középvállalkozások számára is egy biztonságos, praktikus eszköz lehet a stabil pénzügyi alapok kialakítására. Mivel az éves árbevétel 1%-a nem jelent komoly pénzügyi terhet, ez az értéknövekedés hosszú távon jelentős megtakarítási alapot hozhat létre, amely fejlesztésekre és növekedésre használható.

Átláthatóság és bizalomépítés

Mostantól minden negyedév végén publikáljuk jelentéseinket, hogy transzparens módon bemutassuk tartalékaink alakulását. Ezzel szeretnénk megerősíteni a Bitcoin iránti bizalmat a hazai és nemzetközi üzleti közösségben, és egyúttal előmozdítani a Bitcoin mint eszköz elfogadását a vállalati pénzügyekben.

Konferencia: Bitcoin a vállalatoknál

 2024. október 11-13. között kerül megrendezésre Miskolcon, a Hotel Aurora-ban az első magyar Bitcoin konferencia, amelynek házigazdája a KV Cégcsoport. Az eseményen előadást tartunk a vállalati adoptálásról, amely keretében bemutatjuk, hogyan lehet az eszközt integrálni a gazdasági és jogi környezetbe. Az előadások egyik témája a cégcsoport eddigi tapasztalatai lesznek, hiszen a Hotel Aurora és a Hotel Atlantis Magyarország első szállodái, amelyek elfogadják ezt az eszközt fizetőeszközként.

A KV Cégcsoport tagjai

 • KV Kft.: Építőipari vállalat, amely vasbeton elemek gyártására és innovatív, egyedi megoldások tömegtermelésére szakosodott. A cég elkötelezett a minőség és a fenntarthatóság mellett, és jelenleg digitális stratégiájával alakítja ki saját tartalékait.

 • Hotel Aurora, Miskolc: Négycsillagos szálloda Miskolctapolcán, amely üzleti és aktív turizmusra specializálódott. Wellness részleggel, konferenciatermekkel és szekciótermekkel rendelkezik. 2024 óta Bitcoin elfogadóhely.

 • Hotel Atlantis, Hajdúszoboszló: Négycsillagos családbarát wellness szálloda a hajdúszoboszlói fürdőváros központjában. Idén jelentős felújításon esett át, hogy magasabb színvonalú szolgáltatásokat nyújtson vendégeinek. A szálloda szintén elfogadja ezt az új pénzügyi eszközt.

 • KK 2016 Ingatlan Kft.: A cégcsoport ingatlanfejlesztő vállalata, amely a miskolci Bodó terasz társasházi projekt beruházója. Jelenleg a negyedik ütem 120 lakásos társasházi fejlesztésének befejezésén dolgozik a Bodótetőn.

Célok A KV Cégcsoport célja, hogy a transzparens pénzügyi működés és a Bitcoin alapú stratégiák révén új lehetőségeket teremtsen a hazai és nemzetközi vállalkozások számára, és bebizonyítsa, hogy az ilyen típusú pénzügyi eszközök a jövő stabil vagyonkezelési megoldásai lehetnek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest